Tuesday, September 29, 2009

Raye2~

Hai blogku...da lme daku tidak meng‘update’mu..huhu..
hurm..oleh sbb da lme x update,mehla ak cite sket perjlnn hidup rayeku thun ni..hehehe..

Sminggu sblm raye

cm besa la..kemas2 uma..
tkr langsir,isi kueh raye,tkr sarung kusyen,bersih kipas,vacum habuk...
Fuh,byknye!!hehe..
3 org je yg buat tau..huhu

Saat2 nk blik kg

blik kg pg sabtu..konvoi 2 kete..cmpur satu g jd 3..hehe..asalnye nk blik kul 12tgh mlm ari jumaat tu sbb katanye dpt tol free..hehe..tp..aleh2 xjd plak..coz blum ready sepenuhnye..hehe..tmbh lak drebar2 sumenye x rest dlu..cnne nk bw kete tgh mlm?nnti bw2,kete tah ke mne,drebar tah ke mne,penumpangnye pun tah ke mne..raye...lg ntah ke mne...hahah

Kt kg

smpai je kg,trus kemas uma..vacum2,lap lntai,bentang karpet,susun kerusi meja..dn mcm2 r..maklum la...da lme xduduk..b’habuk la sket..hehe..dlm kul 5 lebih, kuar g cari brg..
lps b’buke,ade yg men mercun..kemas2..prepare bhn tuk msk juadah raye..hehe..
ak lak kena gosok bju satu family..huih,byk tuh...huhu

Raye tyme

Raye pertama cm besa la kn..hehe..abes smayang raye,org dtg uma..tp..thun ni len plk jdnya...kami yg p beraya uma sebelah dlu..pastu bwu diorg mai..huhu..org 1st yg slalu dtg lps smayang raye da xde..sedihnye..huuu...=( lps tu, bru la nek kete g raye uma sanak saudara y len..=)

Raye kedua lak,pg org dtg,tghari kami kuar sambung beraya di umah sedara..

Raya ketiga,my cousin buat open house.So,ktorg pegi la umah diorg. Sepjg hari ktorg duduk kt situ..xraya tmpt len dh..hehe..

Setiap hari,ktorg akan blik umah mlm.mmg penat la..huhu..nk sentuh buku pun x smpat..huhu..buat blik je lebih…haha..

Raya keempat, ktorg da blik KL..hehe..sblm blik, ktorg singgah 2 buah umah ade buat open house…dlu blik kg 3 buah kete..skang blik KL lak tmbh 1 lg jd 4..haha..

Raya kelima,beraya di N.Sembilan dan Melaka..smpai umah,sudah pastila mlm..huhu..

Raya keenam,g KLIA antr cousin blik Jordan.
lps tu,g raya umah kwn cousin kt area2 situ gak.
alang2 da dekat ngan nilai,pe g..g shopping la..hehe..da abis sume tu,ktorg smpai umah pun mlm gak..huu..

Ape da..asyik blik mlm je..penat2..huhu…

Stakat ni jela yg sempat cerita…mls dah nk taip..hehe




ni ade beberapa foto yg ak tgkp:



konvoi g raye uma pak razak anak 14 xsilap..hehe




ni la gmbar family tyme raye 2009..(tema merah tp campur gak..hahah)




haaa...bnda ni dtg dr jauh tuh..sape tau ape bnda nih?
hehe..sedap..manis plak tuh..hihi



npe plak ak ltk gambar air nih?
hehe..sbenarnye ak nk kasi tau yg air ni ak minum tyme g raye kt seremban..
open house stat dlm kul 1.30pm..tp ktorg dtg awl 5-10minit cmtu r..hehe..
sbb die xbuat air g,die pun buatla air oren khas tuk ktorg je..hehe
xlme lps tu, brula die siap buat air sirap buah2an yg sbenar2nye nk dhidangkan utk tetamu..
tibe2 ak nmpak mak ak punye air warna len(color peach)..ak tnya,mne dpt air tuh?
n then mak ak sengih2 ckp campur..
ak pun nk tryla..hehe..nasib bek air oren ak de sket g..
ak pun campurla ke 22 air tuh..
fuh!t'nyata ianya mmg sedap..nasib bek xmabuk..=D
sedap2!!



raye kt KLIA~


PeNuTuP...layannn

meh tgk mercun bunga api..hehe
bunyi cm tembak-menembak pun ade...hahaha...

video


p/s:da abes cuti daaa...pe g..study2!!jgn x study!=D

Monday, September 21, 2009

SeLaMaT HaRi RaYa..

Di kesempatan ini, saya ingin mengucapkan....



kepada semua umat Islam di seluruh dunia..

Sejuta keampunan saya titipkan..
Moga redha Ilahi memberkati kita semua selamanya..
Di lebaran yang penuh bermakna..
Hayatila sebaiknya.

Monday, September 14, 2009

SILA BERI PERHATIAN!

terima kasih di atas perhatian anda semua...
baca & lihat la post ni & jom same2 kita

Flag blog si Nabi Palsu ni


Salam hormat;

Di zaman serba moden ini, banyak benda-benda pelik berlaku.
‘Nabi” pun dah berblog sekarang ni. Tgk ni -> http://messengerofgodtoday.blogspot.com/
Nasib baik dia guna blogspot, bolehlah kita flag ramai-ramai supaya blog tu tidak akan wujud di muka bumi lagi.




dan



Justeru, saya ingin mengajak anda semua untuk sama-sama membanteras ajaran sesat ini daripada menyebarkan dakyahnya ke masyarakat kita.

Kenapa perlu flag?
1. Untuk mengelakkan anak-anak, kawan-kawan kita yang kurang pengetahuan agama terjerumus di dalam ajaran sesat ini.
2. Supaya blog tersebut, di BAN oleh pihak blogspot. Jika saya sahaja yang flag, atau anda dan saya sahaja yang flag, memang pihak blogspot tak pandang pun. Justeru, mari ramai-ramai flag blog berkenaan.

Baiklah, persoalannya macam mana nak flag blog berkenaan?

Saya ada buatkan tutorial emergency. Anda boleh menontonnya di bawah:


http://www.youtube.com/watch?v=HuOTlkXvun8&eurl=http%3A%2F%2Frajakamil.biz%2F2009%2F09%2F10%2Fflag-blog-si-nabi-palsu-ni%2F&feature=player_embedded#t=12



Setelah anda flag blog ini, anda bolehlah juga sebar luaskan berita ini. Bukan apa, macam saya katakan tadi, kalau hanya saya dan anda sahaja yang flag blog tersebut, memang pihak blogspot tak pandang. Jadi, mari kita beritahu kepada kawan-kawan. Untuk mudahkan kerja anda, anda boleh copy dan paste mana-mana mesej di bawah:

Untuk YM/Gtalk/dll

Salam semua. Maaf ganggu, tolong flag blog ajaran sesat ni (Nabi Palsu).
Blog si Nabi Palsu >> http://messengerofgodtoday.blogspot.com/
Maklumat lanjut andai tak tahu bagaimana nak flag; lawati http://rajakamil.biz/2009/09/10/flag-blog-si-nabi-palsu-ni
Forwardkan juga kepada kawan-kawan yang lain

Untuk blog

Copy n paste sahaja entri ini. Tak nak kred itkan kepada saya pun takpe :oops:

Untuk email

Tajuk : Awas, Nabi Palsu mengganas !!!

Isi : Salam hormat kawan-kawan. Ini ada satu berita tergempar, korang masih lagi ingat tentang Nabi Melayu? Alah yang mengaku dirinya nabi.

Sebelum ni masuk NTV7 dan 360. Ingatkan dah bertaubat, sebab beliau dah ‘letak jawatan’ sebagai nabi.
Rupa-rupanya, dah ada blog dah. Jadi, jom kita flag blog Nabi palsu ni ramai-ramai.

Alamat blog dia ialah http://messengerofgodtoday.blogspot.com/

Kalau tak tahu macam mana nak flag, boleh baca blog ini >>> http://rajakamil.biz/2009/09/10/flag-blog-si-nabi-palsu-ni

Forwardkan kepada kawan-kawan yang lain.




Moga dengan usaha kita yang kecil ini, mampu menyelamatkan akidah umat Islam yang memang sedia rosak ini. :o

trima kasih diucapkan kpd org yg telah menyebarkannya.